titel.jpg
Chinese wall
Installation / intervention (2008)

During the opening of the exhibition Kunstvlaai 7, Saturday May 10 2008, I organize a picknick within the context of the WALL of Petersburg Project Space in the Westerpark in Amsterdam.

Thank you: Van Puijenbroek Textiel, He Hwa Temple Zeedijk Amsterdam, Miaoyi Shih and Kaji But
Financial support: Petersburg Project Space, SKOR
Press: Chinese Radio and Amsterdam Weekly

Watch the documentation

PERSBERICHT:
"De Chinese Muur"

Net als tijdens de opening van Kunstvlaai 6 zal kunstenaar Su Tomesen op Kunstvlaai 7 wederom een installatie presenteren, waar low-key interactie met het publiek centraal staat. Twee jaar geleden organiseerde zij een Picknick op een Nederlandse vlag van 200 m2.
Nu zal zij binnen de installatie WALL van Petersburg Project Space tijdens de opening op zaterdag 10 mei een Chinese interventie regisseren. De installatie / interventie vindt plaats van 17 tot 18 uur en voor het beeld zoek ik nog Aziatische mensen om te komen eten.

Aan een kant van de installatie WALL zijn Chinese vrouwen bezig met het bereiden van thee, vegetarische spring rolls en soep. Die worden door het luik van de WALL doorgegeven. Aan de andere zijde bevindt zich het publiek van Kunstvlaai 7, die de gratis producten afnemen.
De WALL is bedekt met een enorme rood doek, of met de Chinese vlag: een rood doek met gele sterren in de linkerbovenhoek.

De Volksrepubliek China is enorm aanwezig in de globale samenleving het afgelopen decennium, zowel positief als negatief. Het werk, de muur met een doorgeefluik, is een metafoor voor de muur tussen Oost en West.
"De Chinese Muur", een veel voorkomende naam voor Chinese restaurants in Nederland, is de titel van deze installatie; een symbool voor China’s exportproducten, expansie en booming economy.

Dit werk zal tot stand komen met dank aan de inzet van de nonnen van He Hwa Temple, Zeedijk, Amsterdam en VP-fabrics, Tilburg.

Image

ImageImage

ImageImage